Trommelfilter

Onze webshop is vernieuwd! Neem snel een kijkje in ons assortiment.

Nederkoi is Dealer van Profidrum filtersystemen. Deze filtersystemen zijn speciaal geproduceerd voor de waterzuivering, kwekerij en vijverhobbyist, waar hoge eisen gesteld worden aan de algehele waterkwaliteit.

  • een groot debiet voor wat betreft de doorvoer van water (tot en met 300m3 per uur!)
  • een instelbaar en volledig geautomatiseerd spoelproces
  • volledig elektronische niveau regeling
  • hoog-kwalitatieve materialen ontwikkeld door en voor de procesindustrie
  • een onderhoudsvrije manier van (voor-)filtering voor uw waterbekkens

Een trommelfilter is eigenlijk niets anders dan een fijne zeef die om een trommel is gespannen. Het vijverwater wordt aangevoerd vanuit de bodemdrains, skimmers en wand-aansluitingen. Deze worden allen aangesloten op de aanzuigkant van de trommelfilter, vanuit deze aansluitingen komt het terecht in een kamer met een trommel erin, het vijverwater moet nu door de trommel heen (dus door de fijne zeef). Als de trommel merkt dat de flow te laag wordt, dan zal de trommel gaan draaien en doormiddel van de spuitkoppen bovenop de zeef wordt het vuil van de zeef verwijdert. Het vuil valt in een goot en deze goot zit vervolgens weer aangesloten op de riolering, of bezink-put.

Het gezuiverde water gaat vervolgens vanuit de trommelfilter naar Biofilmreactor(link). Vanuit de biofilmreactor gaat het vijverwater weer vervolgens de vijver in. Dit kan doormiddel van pompen, maar ook doormiddel van een luchtlift (link) . De luchtlift kan alleen gebruikt worden onder water

niveau tot maximaal 5 cm boven water niveau.

 

Wilt u meer informatie of wilt u het systeem met eigen ogen kunnen zien, kom dan even langs bij onze winkel.

Bekijk hieronder diverse afbeelding van door ons aangelegde  trommelfilter systemen.